OM OS
Behandlingsstederne Langebjerggaard dækker over: Børne- og ungehjemmene Langebjerggaard og Baldersgaard, STU, Skolen for behandling og specialundervisning, Erhvervsskole, Autismebotilbud samt Støtteopgaver i eget hjem.
Historien bag
Langebjerggaard har siden etableringen i december 2016, og med den første borger som flyttede ind i starten af 2017, haft en konstant positiv udvikling.
Fra de første år med fokus på etablering af opholdsstederne Baldersgaard og Langebjerggaard, over udvikling af Intern Skole (i dag Skolen for behandling og specialundervisning) og STU samt etablering af afdelingen for soliststøtte og senest med botilbud indenfor ASF-området.
Vi startede med at samarbejde med én kommune til i dag hvor vi hjælpe over 30 kommuner med opgaver indenfor social- velfærdsløsninger.
Medarbejderkompetencer
Selvom vi ligger på forskellige adresser, samarbejder vi på tværs af matriklerne, både blandt ledelsen og medarbejderne. Det bidrager til et professionelt arbejde med en ensartethed i pædagogikken, værdisættene og visionerne.
Vi anvender vores medarbejderes kompetencer, hvor de er bedst givet ud, og udnytter, at vi bor tæt på natur og dyreliv – og har værksteder og væresteder, som vi kan anvende i de unges hverdags- og skoleliv. Samarbejdet gør det også muligt, at vi i langt højere grad kan sikre et godt match mellem de unge, lærerne og opholdsstederne.
Vores faglige ståsted
Behandlingsstederne Langebjerggaard tager afsæt i den miljøterapeutiske tænkning med visionen om at skabe de bedste rammer og miljøer for de børn og unge, der kommer hertil. Et miljø, hvor de trygt kan udfolde sig personligt samt opbygge tillidsfulde relationer til deres jævnaldrende, de voksne og omverdenen. Målet er at opbygge de unges selvværd og deres tro på at kunne få et godt og indholdsrigt liv som voksne.
Professionel – Personlig – Privat
Vi vægter et professionelt arbejde højt, hvor vi skaber de bedste rammer for de unge mennesker. Derfor er vores medarbejdere meget bevidste om deres professionelle, personlige og private fremtræden i interaktionen med de unge, og de 3 P’er, er noget, vi dagligt praktiserer og reflekterer over.
Det handler om at være professionel i behandlingsarbejdet, så vi håndterer diverse situationer og konflikter ud fra et velovervejet og reflekteret grundlag. Vores personligheder vil altid skinne igennem i samværet med de unge, da vi tilbringer så meget tid sammen med dem, men vigtigt er det aldrig at blive privat. Dvs. vi håndterer ikke konflikter ud fra et følelsesmæssigt grundlag og lade os emotionelt påvirke af de unges konfrontationer, da det vil forstyrre det behandlingsmæssige arbejde.
Båndet mellem den voksne og den unge skal forblive på det professionelle plan for begge parters skyld – dog med et glimt i øjet. På den måde får vi skabt faste rammer for de unge med tydelige voksne.