Ormeslevvej 14
4241 Vemmelev
Vagttelefon 2234 0554
Dagligleder Trine Hvid Jørgensen telefon 6110 3144
Visitator Jesper Svare telefon 2164 1336
Børne- og ungehjemmet Langebjerggaard på Sjælland ligger i Slagelse Kommune tæt på Vemmelev og er målrettet unge mellem 12 og 24 år, der har behov for anbringelse uden for hjemmet. Her modtager vi unge der har det svært pga. psykiske, sociale, adfærdsmæssige og indlæringsmæssige udfordringer. Langebjerggaard fungerer som et bosted for unge, hvor de kan få den nødvendige støtte og omsorg til at udvikle sig og trives i trygge rammer.
Børne- og ungehjemmet er placeret på tre forskellige adresser.
Normering
Antallet af pladser på børne- og ungehjemmet i Slagelse kommune på Sjælland er på i alt 19 pladser, herunder 1 akutplads og 8 udslusningspladser. Vi tilbyder en høj personalenormering, hvor der er tilknyttet uddannet personale i dag-, aften- og nattetimerne.
Hverdagen på vores bosted for unge
Om dagen går vores unge på en skole udefra eller på ét af Langebjerggaards skoletilbud. Om eftermiddagen samles vi og taler om dagen og aftenens program.
Vi har heste, kælegrise, høns og katte, som vores unge kan være med til at passe og pleje.
Vi spiller ofte bordtennis og tager til stævner og dyster mod andre skoler. Vi har udendørsaktiviteter på egen grund og mulighed for Bocart og volleyball på Langebjerggaards andet børne- og ungehjem, Baldersgaard. Vi holder gaming- og filmaftener i vores dagligstue, hvor vi har TV og PlayStation. I weekenderne er der altid hyggelige aktiviteter i og uden for huset.
Vi samarbejder med lokalmiljøet, så de unge kan at gå i idrætsklub eller til fritidsaktiviteter med de lokale unge i Slagelse. Langebjerggaards personale hjælper med at kontakte de tilbud, der er interesse for.
Medansvar
På vores børne- og ungehjem lærer vi også de unge, hvad det vil sige at bo i eget hjem. Vi holder husmøder, hvor de unge sætter dagsordenen og drøfter nye initiativer. Én gang om ugen har vi en dag, hvor de unge hjælper til med madlavning og rengøring.
Vi oplever, at de unge vokser med opgaven og går op i den mad, der spises, og at omgivelserne er hyggelige at være i, når de er inkluderet i de daglige rutiner.