ASF BOTILBUD

Søndermarksvej 3
4293 Dianalund

Vagttelefon 2481 2359

Dagligleder Jesper Svare telefon 2164 1336

Visitator Jesper Svare telefon 2164 1336

    • Vi er et bostedstilbud for borgere med en autistisk diagnose.
    • Vi har plads til to voksne borgere
    • Der er mulighed for tolk, hvilket betyder at vi kan have børn og unge med andre sprog end dansk.

En stabil hverdag med plads til udvikling

Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) er en gruppe af gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Vi vil gerne sikre en stabil hverdag for vores børn og unge, der lider heraf, så der kan ske en personlig og social udvikling, og relationen mellem den unge og pædagogen kan blomstre. Hver ung har derfor kun få pædagoger tilknyttet i trygge og faste rammer.

Vi arbejder ud fra et skema, som vi hver dag gennemgår. Indholdet i hverdagen varierer alt efter borgerens udviklingstrin. Medinddragelsen af de unge sker oftest gennem billedkommunikation, da de fleste intet sprog har. Når de ser ikonerne heraf på tavlen, kan de se, når de eksempelvis skal have frokost, skal i bad eller har legetime, Hver uge får de unge en lille billedmappe med hjem, som viser de aktiviteter, de har lavet i ugens løb, og som familien sammen kan tale ud fra.

Samarbejde

Vi gør os umage i samarbejdet mellem os, familien og kommunen for at sikre, at de unge trives og har de bedste forudsætninger for at udvikle sig. Når vi formulerer en udviklingsplan, tager vi afsæt i den unges nuværende kundskaber og udfordringer og arbejder på at bygge videre på de sociale, faglige og personlige færdigheder i et tempo, som den unge trives i.

Vi inddrager også de unges baggrund og kultur i dagligdagen, og vi har af og til deres familier på besøg, hvor vi i fællesskab laver mad. Vi tror på, at den tætte relation skaber de bedste rammer for de unge, da vi som personale får et større kendskab til den enkeltes familie, deres ophav, kultur og værdier.

Teamwork og sparring

Vi har en god kultur på stedet, hvor medarbejdere oplever et tæt kollegialt samarbejde. Vi tilbringer mange timer sammen, hvor der netop er mulighed for at lære af hinanden og drage nytte af hinandens forcer i det pædagogiske arbejde.

Hver fjerde uge får vi fast supervision, så vi kan blive endnu bedre til at håndtere de børn og unge, vi har tilknyttet botilbuddet. Supervisionen medfører, at vi har den nyeste viden indenfor faget og får den retmæssige sparring og værktøjer til at kunne udvikle vores unge i en positiv retning og etablere et sundt og gensidigt forhold.